Közlekedési alapvizsga - Váci Juhász Gyula Általános Iskola

VÁCI JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA
1932 óta
Tartalomhoz ugrás
Információk
Kedves Szülők!
   
   
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos javaslatára kerül sor a közlekedési ismeretek kiemelt oktatására.
   
Magyarország Kormánya a 2021-es év első felét a Kerékpározás Évének nyilvánította, aminek keretein belül nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tételére, ezért minden 4-7. osztályos általános iskolai tanuló közlekedési alapvizsgát tesz idén tavasszal.
   
„Fontos, hogy a gyermekeinket időben felkészítsük a mindennapos közlekedésre, hiszen felső tagozatban a többségük már egyedül jár iskolába. Cél, hogy a diákok elsajátítsák a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapismereteit.”
   
A diákok 2021. március 1-12. között közlekedési alapvizsgát tesznek a KRÉTA rendszeren keresztül, amire szintén ezen a felületen elérhető kérdéssorral lehet felkészülni. Minden gyerek számára véletlenszerűen fog kérdéseket generálni a rendszer, és a sikeres teljesítőknek egy online tanúsítvány lesz a jutalma.
   
A cél, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni, ezért akinek nem sikerült az alapvizsga, azoknak a számára április 19-30. között újabb lehetőségük lesz vizsgázni.
   
A felkészülés segítése érdekében a KRÉTA rendszerben már elérhető a teljes kérdéssor, sőt korlátlan alkalommal próbavizsgát tehetnek a gyerekek!
   
A felkészülést segíti a mellékelt munkafüzet is. >>letöltés
   
Köszönjük, ha otthon is beszélgetnek a témáról és támogatják gyermeküket az alapismeretek megszerzésében.
   
Bízunk segítő közreműködésükben!
grafika: Prekup Valérné
© Kurucz Attila 2019-2021.
Prekup Valérné
Vissza a tartalomhoz